Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Αγιο Γάλας

There are no translations available.

διαμερισματα, στουντιο χιος   Χωριό στο ΒΔ άκρο της Χίου, που διαθέτει ένα απο τα μοναδικά στον ελληνικό χώρο σπήλαια, με σύμπλεγμα τριών τουλάχιστον σπηλαίων. Στο σπήλαιο, που είναι επισκέψιμο, εγκαταστάθηκαν άνθρωποι από την πρώιμη Νεολιθική εποχή (6000 - 5000 π.Χ.) και έζησαν εκεί περίπου μέχρι το 2700 π.Χ. Τα ευρήματα από το σπήλαιο (αγγεία, εργαλεία, θαλασσινά όστρεα, κόκαλα αιγοπροβάτων κ.α. των Νεολιθικών χρόνων) που ανήκουν σε δύο διαφορετικές εποχές, υπάρχουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου. Χρησιμοποιήθηκε και ως ιερό στα Αρχαία και τα Χριστιανικά χρόνια. Στην είσοδο του σπηλαίου, όπου υποστηρίζεται ότι στάζει "Άγιο Γάλα", υπάρχει εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία την Αγιογαλούσαινα.

Πηγή: chios24.gr

   

Νέα Μονή

There are no translations available.

Αξιοθέταο χιου   Η Νέα Μονή κτίστηκε στο κέντρο ακριβώς του νησιού, στο Προβάτειο Όρος, στα μέσα του 11ου αιώνα. Η ανέγερση της ήταν η τήρηση της υπόσχεσης του Κωνσταντίνου θ' Μονομάχου για γενναιόδωρη ευεργεσία του μοναστηριού στους μοναχούς Νικήτα, Ιωάννη και Ιωσήφ, που προφήτεψαν τη βασιλεία του, όταν ήταν εξόριστος στη Μυτιλήνη και οι οποίοι βρήκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας σ' εκείνο το σημείο στο Προβάτειο Όρος. Η μονή γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη καθώς εκεί και στις γύρω περιοχές λειτουργούσαν "συντεχνίες". Ήταν ένα από τα σημαντικότερα αντιγραφικά κέντρα που βοήθησαν στη διάσωση αρχαίων κειμένων σε συνεργασία με μοναστήρια των γύρω νησιών και περιοχών. Είναι το σπουδαιότερο μεσαιωνικό μνημείο του νησιού και αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά σωζόμενα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής, με εξαίρετα ψηφιδωτά.

Πηγή:chios24.gr

   

Τα Μεσαιωνικά χωριά

There are no translations available.

   Παραδοσιακά δωμάτια χιοςΤα μεσαιωνικά χωριά της Χίου, που βρίσκονται στο νότιο τμήμα, εκεί όπου παράγεται η μαστίχα, έχουν ενα ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό που δημιουργήθηκε ως ανάγκη να προφυλαχτούν από τις συχνές πειρατικές επιδρομές της εποχής, για να προστατέψουν το πολύτιμο προϊόν της μαστίχας, αλλά και για να ελέγχουν οι κατακτητές τις πιθανές εξεγέρσεις του πληθυσμού. Κάθε χωριό αναπτυσσόταν γύρω απο έναν κεντρικό πύργο με τους εξωτερικούς τοίχους των κατοικιών ενωμένους και χωρίς ανοίγματα, να σχηματίζουν ένα μεγάλο φρούριο με μία μόνο πύλη που έκλεινε κάθε βράδυ.

   Το εξωτερικό αυτό τείχος είχε μεγάλο πάχος και κατά τμήματα ήταν ενισχυμένο με μικρότερους πύργους, τα "πυργόπουλα". Η Βέσσα, τα Αρμόλια, η Καλαμωτή και η Ελάτα είναι τέτοιου είδους καστροχώρια, αλλά τα πιο διατηρημένα είναι το Πυργί, τα Μεστά και οι Ολύμποι, λόγω του ότι ήταν έξω από σεισμογόνο ζώνη. Κάθε ένα απο αυτά, κατοικημένα και επισκέψιμα, αποτελούν ένα είδος μουσείου που επιβάλλεται να επισκεφτεί όποιος έρχεται στην Χίο.

Πηγή: chios24.gr

   

Iletişim

Üç Papatya
Elefteria Manolaki
Ayiou Mina 24, Kambos
Sakız adası GR 82100
Tel: +30 22710 31612
Cep tel: +30 6945858417
Fax: +30 22710 31447
E-mail: info@3margarites.gr

Rezervasyon yapınız

Geliş ve gidişinizin tarih seçimi.

Haber bülteni

Kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak için bültenimize üye olunuz.

Bilgiler

Şehrin 6 km. güneyinde!

Havaalanından 3 km.!

En yakın plaja 3 km.!

Sağladıklarımız

 • Kahvaltı
 • Kablosuz internet
 • Otomatik ısıtma
 • Klima
 • Televizyon
 • Tam teşekküllü mutfak
 • Çamaşır makinesi
 • Otopark

Konuk

Şu anda 7 konuk çevrimiçi